fredag, februari 02, 2007

Kullamannen skådad!



Det hela började som en trevlig lantlig utflykt. Men de fyra vännerna skulle snart få uppleva något som för evigt kommer att hemsöka deras arma själar. De stirrade den fasansfulla Kullamannen rakt i vitögat! Men vi tar det från början.

11.13 En röd golf glider majestätiskt Magistratsvägen fram. På motorhuven återfinns ett par våta herrkalsonger. Dessa skall ej förväxlas med de långkalsonger som bilens förare dagen till ära har iklädit sig. Inledningsvis skryter han vitt och brett om dessas förträfflighet. Sedan blir alla tysta. Ingen säger något.

11.58 Den röda golfen gör halt på en sjaskig bakgata i Höganäs. Sveriges Twin Peaks. En enkel lunch intas på ett andra klassens matställe. Fortfarande tiger alla.

12.72 Med ett brak kraschar den röda golfen in i ett räcke på parkeringsplatsen vid Kullen. Detta krackelerar omedelbart. En krevad av svordomar hörs från den olycklige föraren.

13.00 Promenaden upp mot Kullens fyr inleds. En surmulen tystnad råder fortfarande. I ett desperat försök att lätta upp stämningen klär en av expeditionsdeltagarna ut sig till påskkärring. Detta falerar.

13.48 En vådlig klättring ner mot Silvergruvan inleds på den olycksalige bilförarens bevåg. Men någon Silvergruva blir det inte för de saktmodiga herrarna. Stämningen är nu nära kokpunkten. Då plöstligt! Ur ett töcken kan man skymta den ökände Kullamannen!


Han springer. Han fäster ingen uppmärksamhet vid de fyra kamraterna. Kullamannen försvinner bakom en byggnad som mycket väl kan vara hans sommarnöje. Sedan är han som uppslukad av havet och vågorna. Vart blev han av?


14.23 Hemfärden inleds. Dagen har varit omskakade. De fyra är trötta. Hemresan förflyter under tystnad.

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home